Meka med din egna bil hemma

När temperaturen stiger utomhus är det ett ypperligt tillfälle att börja meka med bilen. Men kom ihåg att se över förråden av verktyg och tillbehör så att du slipper handla när du redan satt igång med servicen.

Färskvaror till bilen

Något som är lätt att glömma är till exempel att motorolja är en färskvara. Om den har stått i garaget under en lång period kan den redan ha blivit dålig. Visserligen kan du fortfarande använda den, men smörjeffekten kommer att vara betydligt sämre. Effekten kan bli att slitaget ökar och du riskerar att bilens delar går sönder fortare. Det kan bli en dyr historia.

Byt torkarblad i tid

Visserligen har du haft samma torkarblad ganska länge men rutan verkar okej. Det är lätt att tänka på det sättet men skulle de vara uttjänta när du besiktigar bilen kommer du behöva komma tillbaka och besiktiga den igen. Se därför till att dina torkarblad har gummi som duger. Gummit slits nämligen ut och åldras med tiden. Beställ på nätet och fixa nya på en gång så att bilen slipper bli underkänd. Lägg istället tiden på att susa fram över landsvägarna i sommar i en bil som har hög prestanda och håller måttet.