Den ultimata Europeiska roadtripen

Att ge sig ut på en roadtrip genom Europa är en oförglömlig upplevelse som tar dig genom enastående landskap, historiska platser och mångsidiga kulturer. Från majestätiska bergstoppar till glittrande kustlinjer, denna guide tar dig med på en resa från bergen till havet, och allt däremellan.

Starta i alperna

Börja din roadtrip i de mäktiga Alperna som sträcker sig genom flera europeiska länder, inklusive Frankrike, Italien, Schweiz, och Österrike. Utforska pittoreska alpbyar, som Interlaken i Schweiz eller Chamonix i Frankrike, och njut av en mängd utomhusaktiviteter som vandring, cykling och bergsklättring.

Vidare till Provence

Fortsätt din resa söderut till Provence i södra Frankrike, där du kommer att mötas av lummiga vingårdar, doftande lavendelfält och pittoreska byar. Stanna till i städer som Avignon, Aix-en-Provence och Arles för att uppleva den charmiga provensalska kulturen och njuta av det utsökta köket.

Ner till amalfikusten

Följ kusten vidare ner till den hisnande vackra Amalfikusten i södra Italien. Kör längs slingrande vägar som klänger sig fast vid klipporna och erbjuder spektakulära utsikter över det glittrande Medelhavet. Besök pittoreska kuststäder som Positano, Amalfi och Ravello och njut av den fantastiska maten och den avslappnade atmosfären.

Över till balkan

Ta färjan över till Balkan och utforska länder som Kroatien, Montenegro och Albanien. Kör längs Adriatiska kusten och upptäck orörda stränder, historiska städer och pittoreska öar. Besök Dubrovniks medeltida stadskärna, utforska de vackra Plitvice-sjöarna och njut av en avkopplande tid vid Montenegros dramatiska kust.

Avsluta i Grekland

Avsluta din roadtrip i Grekland, där du kan utforska antika ruiner, idylliska öar och kristallklart vatten. Besök Atens berömda Akropolis, utforska de vita kubiska husen på Santorini och koppla av på de gyllene sandstränderna på Kreta. Njut av den grekiska gästfriheten och det läckra köket innan du avslutar din oförglömliga resa.