För dig med elbil – ordna med laddare

Grattis till ditt val att skaffa en elbil och ditt steg närmre ett fossilfritt liv. Laddar du din elbil rätt gör du en tjänst både mot miljön och din plånbok. Att ladda på de offentliga laddstationerna tar dock väldig tid och är väldigt dyrt, därför borde du hitta en annan lösning.

Ladda bilen hemma och spara både tid och pengar

Som sagt kostar det väldigt mycket att ladda bilen på laddstationer, samtidigt som det tar tid. I många fall är stationerna upptagna, och har du otur kan du tvingas vänta i timmar innan det blir ledigt.

Genom att ladda bilen hemma sparar du därför både tid och pengar, samtidigt som det är extremt behändigt. Koppla in bilen när du kommer hem från jobbet och låt den ladda över natten, så har du en fulladdad bil igen på morgonen.

Använd inte ditt vanliga eluttag

Kanske tänker du att du ska koppla in din bil i garagets vanliga eluttag, men detta kan vara förenat med livsfara. Vanliga eluttag och kablar är nämligen inte gjorda för den starka och kontinuerliga ström som en elbil kräver, och har du otur kan det börja brinna. Därför bör du installera en ordentlig laddbox istället.